Thai for beginners by benjawan poomsan becker pdf

0

Centraal Thai of Siamees, is thai for beginners by benjawan poomsan becker pdf officiële taal van Thailand. Khorat Thai wordt gesproken door ongeveer 400.

Veel van deze talen worden gesproken door grote groepen sprekers buiten Thailand. De meeste sprekers van dialecten en minderheidstalen spreken daarnaast ook Centraal Thai. Omdat de cultuur van Thailand veel belang hecht aan formele en sociale relaties beschikt het Thai over een aantal aparte vocabulaires. Dit betreft taalvariaties die afhankelijk zijn van de situatie of sociale context. Retorisch Thai is een vocubulaire die gebruikt wordt in toespraken en dergelijke. Lager geschoolde Thai gebruiken de vocabulaire van geschreven en gesproken Thai.

Verder wijst ook het gebruik van een speciaal diakritisch teken dat aangeeft dat één of meer letters stom zijn, op een Indische oorsprong van een woord. Thai sterk verschilt van die van het Pali en het Sanskriet en vele klankcombinaties uit die twee talen volgens de Thaise fonotaxis onuitspreekbaar zijn. De bovengenoemde kenmerken gelden ook enigszins voor Engelse leenwoorden in het Thai. 4 toontekens en kent geen hoofdletters. Alle woorden van een zin worden aan elkaar geschreven, met een spatie als markering van het einde van een zin.

Het zelfstandig naamwoord verandert niet bij gebruik van het meervoud. Werkwoorden worden niet vervoegd onder invloed van de tijd. In het Thai bestaan de meeste woorden uit één lettergreep. Van oorsprong echt Thaise woorden gaan meestal over normale dingen zoals het lichaam, de familie en de dingen en werkwoorden die dagelijks gebruikt worden. Thaise taal maar ook voor een persoon met de Thaise nationaliteit.

Het Thai is de nationale taal van Thailand. De Thai begreep onmiddellijk wat ik bedoelde, en was zo vriendelijk me zijn schroevendraaier te lenen. Vele Thai zijn zwaar getroffen door de tsunami van 2004. De Thailander begreep onmiddellijk wat ik bedoelde, en was zo vriendelijk me zijn schroevendraaier te lenen.

Share.