Eleanor of aquitaine marion meade pdf

0

Church of Fontevraud Abbey Richard I effigy. Richard a fost fratele mai mic al lui William, Contele de Poitiers, Henric cel Tânăr și al Matildei a Angliei. Richard era eleanor of aquitaine marion meade pdf vitreg al Mariei de Champagne și al lui Alix a Franței.

Adesea era descris ca fiind preferatul mamei sale, Eleanor de Aquitaine. Anglia, la fel ca și ceilalți Plantageneți, Richard a fost jumătate englez jumătate francez. Henric a fost încoronat rege al Angliei ca Henric al III-lea în timpul vieții tatălui său. Ca și frații săi, Richard a contestat frecvent autoritatea tatălui său. 16 ani, Richard s-a alăturat fraților săi Henric și Geoffrey, într-o revoltă împotriva tatălui lor, încercînd să-l detroneze. Poitou și Aquitaine, domeniile mamei lui Richard, pe care a luat-o prizonieră.

Richard s-a concentrat asupra rezolvării problemelor legate de revoltele nobililor din Aquitaine, în special pe teritoriul Gascogne. Sperând să-l detroneze pe Richard, rebelii au solicitat ajutor de la Henric și Geoffrey. Cetatea Taillebourg era bine apărată și considerată impenetrabilă. Castelul era înconjurat de o faleză pe trei laturi și de un oraș pe cea de-a patra latură. Locuitorilor cetății le era atât de frică de Richard încât au renunțat la siguranța castelului și l-au atacat pe Richard. Richard a reușit să cucerească castelul și a câștigat o reputație de comandant militar.

Irascibil, schimbator și generos, Richard își caută modelele în vechea cavalerie. Richard a fost viteazul cavaler care lipsea creștinătății devenite cinică și calculată. Cu el, cruciada și-a redobândit strălucirea, în lipsa unei victorii durabile. El a devenit un exemplu pentru toți fiind primul care a devenit cruciat după anunțarea cuceririi Ierusalimului de către Saladin. Richard nu se simte deloc englez.

El este, înainte de toate, un cavaler normand care știe să mânuiască lancea pe câmpul de luptă. Conducerea cruciadei îi revine în întregime atunci când regele Frantei, dezamăgit că nu dobândise nici un laur din această aventură cavalerească, se retrage și se întoarce în țara sa, pretextând că ar fi fost bolnav. Richard își reia tronul și îl atacă imediat pe regele Franței. După ce a construit la frontiera de sud a Normandiei celebrul Château-Gaillard, moare într-un asediu împotriva unuia dintre vasalii săi trădători, contele de Limoges. La ultimul asediu din viața sa, Richard este lovit de o săgeată. Rana nu era mortală dar a fost prost îngrijită și după o săptămână s-a instalat septicemia care a provocat moartea. A fost îngropat la catedrala din Rouen dar revoluționarii francezi i-au distrus mormântul în 1789.

Share.